Micro Needling
Micro Needling

Oorzaken
Huidafwijkingen of huidstructuren zoals acnelittekens, zonbeschadiging, grove poriën, grove huidstructuur, rimpels, melasma, cellulitis en striemen zijn onder andere indicaties voor behandeling met de micro needling therapie.

De Therapie
De Micro Needling pen (ook wel Fractional-Needling genoemd) maakt met behulp van een snel bewegend stempeltje met zeer fijne steriele naaldjes in korte tijd duizenden micro-perforaties in de huid (dermis). De door duizenden kleine prikjes veroorzaakte microkanaaltjes openen de huid voor de hoog geconcentreerde meso-werkstoffen. De combinatie van het diep inbrengen van een meso-preparaat (bijv. hyaluronzuur) en het gelijktijdig stimuleren van de aanmaak van collageen, elastine en groeifactoren maken de Micro Needling techniek tot een verbluffend effectieve manier om de huid te behandelen bij: rimpeltjes, huidverslapping en algehele huidveroudering. Maar ook littekens en striae kunnen met deze techniek goed worden behandeld. De resultaten bij rimpeltjes op de bovenlip zijn bijvoorbeeld erg goed. Maar natuurlijk kunnen ook andere gebieden van het gezicht of lichaam behandeld worden.

De penetratie diepte van de naalden varieert van 0,2 mm tot en met 3 mm. Voor een medische behandeling gebruikt de huidtherapeut naalden tussen de 1 en 2 mm. In uitzonderlijke gevallen zelfs met een lengte van 3 mm. Het is dan ook het advies om de huid van te voren tijdig thuis te behandelen met een verdovende Emla-creme. Op deze manier voelt u (bijna) niets van de behandeling.

Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een uitgebreid eerste consult plaats. De huidtherapeut kan zo de huid goed beoordelen en een behandelplan opstellen.

Daarnaast is de behandeling in sommige gevallen ook goed te combineren met microdermabrasie of fruitzuur- chemische- en TCA peelings.

Na de behandeling
De huid ziet er na een behandeling direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid kan na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedingkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan. Dit is niet ernstig en trekt vanzelf weer weg. De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge beschermingsfactor en is een goede rijke en voedende creme voor thuisgebruik ook een must. Gelukkig kan wel direct na de behandeling Lycogel aangebracht worden, zodat uw omgeving (bijna) niet doorheeft dat uw huid behandeld is.

Het resultaat
Resultaten van de behandeling kunnen zijn: een gladdere, frissere huid, verfijning van grove poriën, rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van bruine vlekken, opvulling van acnelittekens, gladder maken van operatie of traumatische littekens, vervagen van striae littekens.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen, elastine en groeifactoren aan te maken. Dit proces kan echter wel een aantal maanden duren.

De huid wordt dus sterker, weerbaarder, voller, gladder en strakker, egaler van kleur en dikker.

Heeft u meer vragen over Micro Needling neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina.