Alles over

Botox Injectables en Fillers

Bij Huidtherapie Oss kunt u ook terecht voor injectables van Bocouture (botox) of fillers (profhilo). Door gebruik te maken van injectables ziet uw huid er frisser en jonger uit! Om te voorkomen dat rimpeltjes ontstaan of erger worden is de oplossing Bocouture!

Op Zaterdag 10 juni is Paul van der Lee weer aanwezig bij ons in de praktijk!

Door middel van kleine prikjes worden de spiertjes tijdelijk uitgeschakeld waardoor de beweging van bijvoorbeeld frons of voorhoofd niet meer lukt. Hierdoor vermindert u de rimpeltjes op die plaatsen en ziet de huid er rustiger en jonger uit! Rimpels die wat dieper zijn, zoals de neuslippenplooi kunnen opgevuld worden met een filler, maar ook volumeverlies kan hiermee heel mooi behandeld worden.

Omdat kwaliteit bij Huidtherapie Oss erg belangrijk is en onze behandelingen alleen door gediplomeerde behandelaars worden uitgevoerd, werken wij hiervoor samen met Cosmetisch Arts Dr. Paul van der Lee. Paul is om de maand aanwezig bij ons op de praktijk om de Filler behandelingen uit te voeren.

Wat is botuline toxine A (Bocouture)?
Botuline toxine type A, ook botox genoemd, is een gezuiverd eiwit dat in minimale hoeveelheden wordt geïnjecteerd in de gelaatsspieren om ze te ontspannen of om het ontwikkelen van fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdlijnen te beperken.
Er zijn verschillende producten op de markt, deze verschillen vooral in de mate van zuiverheid. Wij maken gebruik van Bocouture, bedoeld voor patiënten die natuurlijke resultaten willen met een uniek zuiver product.
Botulinetoxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Botulinetoxine is een eiwit dat, in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund, geïnjecteerd wordt in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek, bijvoorbeeld fronslijnen, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes.

Wat zijn Bocouture behandelgebieden?

 • - Fronslijnen
 • - Voorhoofdslijnen
 • - Kraaienpootjes
 • - Kin: Voor het vervagen van lijntjes op de kin
 • - Neus (Lippenplooi): ter vervaging van ‘Bunny Lines’
 • - Wenkbrauw: om de wenkbrauw een lift te geven

Voorafgaand aan de behandeling
U wordt geïnformeerd over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en risico’s. De meest voorkomende bijwerkingen zijn (zoals vaak bij elke vorm van injectie): oedeem, zwelling, pijn, jeuk, verkleuring en gevoeligheid op de plaats van injectie. Hoewel de bijwerkingen meestal mild zijn en van tijdelijke aard, is het toch zinvol om hier even bij stil te staan.

Behandelmethode
De arts zal eerst de Bocouture volgens de gebruiksaanwijzing oplossen in het flesje. Daarna wordt u gevraagd om een aantal mimiekbewegingen te maken om de te behandelen spieren te lokaliseren. Vervolgens wordt de oplossing geïnjecteerd door middel van een hele fijne naald. Een behandeling duurt meestal 15 minuten. Houd er rekening mee dat een behandeling met Bocouture een licht ongemak of een lichte pijn met zich mee kan brengen tijdens de behandeling.

Na de behandeling
Effecten van de behandeling worden meestal opgemerkt na 2 tot 5 dagen, de werking is maximaal na 2 weken en houdt meestal 3 tot 4 maanden aan. Herhaalbehandeling is toegestaan na 3 maanden. Soms zijn meerdere behandelingen nodig om het optimale resultaat te behalen. Niet iedereen reageert op dezelfde manier op het geneesmiddel. Veel patiënten gaan direct na de behandeling verder met hun dagelijkse bezigheden. Volg hierover echter het advies op van uw behandelend arts. Indien u symptomen van overdosering ervaart (zoals algemene zwakte, afhangend ooglid, dubbel zicht, ademhalingsmoeilijkheden), neem dan contact op met de kliniek, de huisarts of huisartsenpost, of de spoedeisende hulp van het ziekenhuis, of vraag aan uw familieleden om dit te doen.

Contra-indicaties

 • - Bocouture wordt niet gebruikt indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • - Een eerdere behandeling met Bocouture mag niet korter dan 3 maanden geleden zijn.
 • - Bepaalde medicatie die u neemt of recent genomen heeft kan het effect van Bocouture versterken of verminderen.
 • - Indien u lijdt aan een algemene stoornis van de spieractiviteit.
 • - Algemene conditie van de huid, inclusief: overgevoeligheid of allergie voor botuline toxine of de toevoegingen in deze preparaten, of infectie of ontsteking op de voorgestelde injectieplaats.

Mogelijke bijwerkingen en complicaties
Houd rekening met mogelijke bijwerkingen. De bijwerkingen kunnen verband houden met het geneesmiddel, de injectietechniek of beiden. De bijwerkingen treden meestal op in de eerste week na de injectie en zijn tijdelijk van aard. Voor een totaal overzicht van mogelijke bijwerkingen kunt u de bijsluiten van het product raadplegen. Mocht u voor uw welzijn en esthetisch welbevinden een controle afspraak willen maken dan is dit mogelijk. Het is niet noodzakelijk.

Profhilo Fillers

Hyaluronzuur is een natuurlijk in het lichaam voorkomende stof, die als filler wordt gebruikt om rimpels te vullen of om volumeverlies door onze krimpende schedel te corrigeren. Bij het ouder worden wordt de schedel kleiner, laat de huid schade zien die onder andere ontstaat door roken en daarbij vermindert de zon ook de hoeveelheid natuurlijk hyaluron in onze huid. Daardoor ontstaan er rimpels en neemt de spanning van de huid af. Hyaluronzuur wordt op de markt aangeboden onder vele namen, maar in essentie zijn er slechts verschillen in de dikte (viscositeit) en in het al dan niet toevoegen van extra stoffen, zoals bij voorbeeld lidocaïne dat een verdovend effect geeft.

Wat is Profhilo?
Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in ons lichaam. De speciale eigenschappen van deze stof zijn vooral werkzaam in de huid, de gewrichten en de ogen. Eén van de bijzondere eigenschappen is het vasthouden van vocht, veel vocht! Hyaluronzuur zorgt ervoor dat uw huid stevig, flexibel en mooi blijft. In een jonge huid herken je de grotere hoeveelheid hyaluronzuur aan het volume, de soepelheid en de elasticiteit. Deze hoeveelheid hyaluronzuur neemt af naarmate mensen ouder worden. De huid wordt droger, verslapt en gaat rimpels, fijne lijntjes en plooien vormen. Injecties met hyaluronzuur in en onder de huid kunnen deze tekenen van veroudering tot op zekere hoogte ongedaan maken en zo tot een verjongend effect leiden. Profhilo is een anti-aging behandeling met puur, vegan hyaluronzuur gemaakt zonder chemische toevoegingen. De werking van Profhilo® is te danken aan het feit dat de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt. De huid wordt weer stevig en gezond in de verschillende huidlagen zonder dat het gezicht een andere vorm krijgt. De behandelingen zijn niet-chirurgisch, vergen een minimale hersteltijd en geven meteen mooi natuurlijk uitziende resultaten.

Wat zijn Profhilo behandelgebieden?

 • - Verbetering en te verstevigen van de huid
 • - Herstel van volumeverlies
 • - Hals: Om verslapping tegen te gaan
 • - Decolleté
 • - Hydratatie, verjonging en voller maken van de huid
 • - Neus (Lippenplooi): om de diepte van plooien te verminderen.
 • - Slapen: volumeverlies in dit gebied en het effect hiervan op de rest van het gezicht.

Voorafgaand aan de behandeling
Het is belangrijk om met uw behandelend arts te praten over uw verwachtingen en wensen. Informeer uw arts uitgebreid over uw medische voorgeschiedenis, medicatiegebruik en eerdere cosmetische behandelingen.

Na de behandeling
Het is afhankelijk van de conditie van de huid hoelang deze verbeteringen zichtbaar blijven. Geadviseerd wordt om 1 of 2 keer per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Immers: het verouderingsproces gaat gewoon door.

Voor een optimaal resultaat moet u na de behandeling uw huid laten rusten. Raak de huid niet aan en breng gedurende de eerste 12 uur geen make-up aan. Daarnaast moet u gedurende één week direct zonlicht en hoge temperaturen vermijden alsook sauna’s en stoombaden.

Wie moet deze behandeling vermijden?

 • - Bij bekende overgevoeligheid voor hyaluronzuur
 • - Bij infecties of acute ontstekingen in de te behandelen huidgebieden
 • - Mensen die lijden aan een auto-immuunziekte of een immuunbehandeling ondergaan
 • - Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven
 • - Mensen met een aanleg voor hypertrofische littekenvorming
 • - Mensen jonger dan 18 jaar
 • - Mensen die bloedplaatjesaggregatieremmers gebruiken, mogen niet worden behandeld met hyaluronzuur zonder hun arts te raadplegen

Mogelijke bijwerkingen en complicaties
Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Wanneer deze stof geïnjecteerd is, wordt deze uitermate goed door de huid verdragen. De mogelijke bijwerkingen van een behandeling met Profhilo® zijn milde zwelling, roodheid en soms een paar blauwe plekjes. Dit wordt eerder veroorzaakt door de injecties dan door het product zelf en zal snel verdwijnen.

Heeft u meer vragen over onze Injectables of Fillers? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina.

Cosmetisch Arts Paul van der Lee
Behandeling met fillers
Behandeling met zuren