Alles over

Camouflage en Lycogel

Sommige huidaandoeningen zijn niet belemmerend in het praktisch functioneren maar kunnen toch een ontzettende belasting vormen in het algemeen dagelijks leven. Voorbeelden hiervan zijn pigmentvlekken (vitiligo, ouderdomsvlekken en zwangerschapsmasker), rode huidaandoeningen (ooievaarsbeet, spataders of rocasea) of littekens na een operatie of ander trauma. De huidtherapeut kan door camouflagetherapie deze belasting proberen te verminderen.

Oorzaak
De oorzaken van littekens, spataderen, wijnvlekken, donkere of lichte vlekjes op de huid zijn enorm divers en kunnen op verschillende manier worden veroorzaakt. Voor deze en meerdere aandoeningen is een Camouflagetherapie eventueel icm de Lycogel een mooie oplossing. Maar camouflagetherapie en Lycogel zijn ook toepasbaar op een gezonde huid (als foundation) of een behandelde huid bijvoorbeeld na een laserbehandeling of chemische peeling.

Therapie
Omdat bovenstaande huidveranderingen erg hinderlijk kunnen zijn is medische camouflage vaak een goede oplossing.
De huidtherapeut heeft speciale camouflagemiddelen die er voor kunnen helpen om het storende gebied te verbergen of minder opvallend te maken. Er wordt per persoon een goede kleur uitgezocht en vertelt hoe de patiënt deze zelf het beste kan aanbrengen. Dan worden de producten besteld en kan u zelf thuis aan de slag. De camouflage kan zelfs waterafstotend gemaakt worden, zodat het ook niet afgeeft op kleding.

Lycogel
Huid- en Oedeemtherapie Oss werkt veel met de camouflagemiddelen van Lycogel®. Lycogel presenteert de eerste ademende, kleurcorrigerende behandeling die cosmetische en huidverzorgingstechnologieën combineert om het herstel van de huid te bevorderen, de gevoelige huid te kalmeren, huidveroudering tegen te gaan en tegelijkertijd te camoufleren. Dit kan dus bij alle bovengenoemde oorzaken worden toegepast.

De 10 redenen waarom wij de producten van Lycogel® aanbevelen:

  • Camoufleert roodheid en bevordert een snel herstel van de huid na een cosmetische behandeling
  • Het laat uw huid ademen
  • Het geeft uw huid meer weerstand en verstevigt de tere huid rond de ogen
  • Geschikt voor zelfs de meest gevoelige huidtypen
  • Omdat het werkelijk doet wat het beloofd
  • Geeft een natuurlijke dekking die de hele dag standhoudt
  • U voelt het uw huid verbeteren terwijl u er fantastisch uitziet
  • Resistent tegen water en wrijven
  • Beschermt tegen zonlicht met parabenenvrije SPF 30 (hoog)
  • LYCO-Complex™ bevat baanbrekende ingrediënten zoals peptiden en anti-oxidanten

De camouflage producten én de therapie vallen onder de "camouflagetherapie" uit de aanvullende verzekering
en worden dan dus ook vergoed door uw zorgverzekeraar.

Heeft u meer vragen over camouflage neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.