Alles over

Elektrisch Ontharen

Bij ongewenste haargroei is elektrische epilatie een goede manier om deze haren definitief te verwijderen. In de praktijk wordt deze behandeling vooral bij blonde, grijze of rossige haren toegepast en met name in het gezicht. Toch lopen nog veel mensen tegen dit probleem aan. Dan is elektrische epilatie een goede manier om definitief van uw overbeharing af te komen.

Oorzaak ongewenste haargroei
Er zijn twee verschillende vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Meestal komen ze afzonderlijk voor, maar soms ook gecombineerd.

Hypertrichose is een overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al meer haargroei plaats vind. Haren op de armen, benen en romp kunnen langer worden en in aantal toenemen. Hypertrichose kan bij mannen als bij vrouwen voorkomen, en ontstaat meestal in de puberteit.

Hirsutisme kan bij vrouwen voorkomen waarbij de haargroei toeneemt op plaatsen waarbij normaal gesproken alleen mannen haren ontwikkelen. Er ontstaat hier dan veel en dikker haar terwijl er normaal gesproken donsharen moeten zitten zoals: op de bovenlip, op de wangen of kin en hals, rond de tepel, op de borst en de rug. Vaak is op de rest van het lichaam de haargroei meer dan "normaal".

Therapie tegen ongewenste haargroei
Een huidtherapeut kan u helpen bij het definitief verwijderen van deze ongewenste haren. Toch moet u er altijd rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen groeien. Bij elektrische epilatie zal dit gebeuren door een minuscuul naaldje in het haarzakje te laten glijden om dit elektrisch te vernietigen. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen.

Donkere haren worden tegenwoordig vaak behandeld met de laser. Dit gaat over het algemeen sneller dan eletrisch. Echter haren zonder pigment, zoals blonde en grijze haren, zijn alleen nog maar te behandelen via eletrische epilatie.

Heeft u meer vragen over elektrisch ontharen neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.