Alles over

Pigmentvlekken verbeteringen

Heeft u last van Pigmentvlekken? Bij Huid- en Oedeemtherapie Oss gebruiken wij de Candela GentleMax Pro voor onze behandelingen tbv pigmentverbeteringen.

Pigmentvlekken
Pigment is een kleurstof die zorgt voor de kleur van de huid, het haar en de iris van het oog. Pigment beschermt de huid tegen de UV-straling die in zonlicht zit.

Pigmentvlekken zijn of te licht of te donker voor de huidtype van de persoon. Daardoor vallen ze op. Pigmentvlekken die in het gezicht zitten kunnen dan cosmetisch erg storend zijn. Soms zitten ze pal op de neus of op de wangen waardoor iedereen in de omgeving ze kan zien. Mensen met donkere pigmentvlekken in het gezicht worden vaak ouder ingeschat dan dat ze werkelijk zijn. Hoe lichter uw huidskleur hoe beter donkere pigmentvlekken te zien zullen zijn.

Behandelingen
Pigmentvlekken kunnen door middel van een laserbehandeling of een medische peeling behandeld worden. Met een medische peeling kan oppervlakkige pigmentatie makkelijk behandeld worden. Wij hebben verschillende peelings die geschikt zijn voor ieder huidtype. Ook met een getinte/donkere huid kun je een medische peeling ondergaan.

Wanneer het pigment dieper gelegen ligt in de huid raden wij aan om dit te behandelen met lasertherapie. Met lasertherapie kunnen pigmentvlekken, zonschade, melasma en ouderdomsvlekken behandeld worden.

Heeft u meer vragen over pigmentvlekken of de eventuele behandelingen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.