Alles over

Aanmeten Therapeutische elastische kousen

Het aanmeten van therapeutische elastische kousen (kort gezegd T.E.K. of steunkousen) is een groot onderdeel in de praktijk van een huidtherapeut. De indicaties voor een T.E.K. zijn erg divers. Ook het aanbod van een therapeutische elastische kous is hierdoor enorm toegenomen. De “steunkousen van oma” zijn hier niet meer mee te vergelijken. De huidtherapeut kan uit een breed assortiment de juiste kous bij u zoeken.

Oorzaak
Ook hierbij zijn verschillende oorzaken waarom iemand een kous zou moeten dragen. Meestal is het lymfoedeem of veneusoedeem. Dit wordt verder uitgelegd onder het kopje “oedeemtherapie”. Het kan ook zijn dat u een staand of zittend beroep heeft en dat u last heeft van zware vermoeide benen en spataders. Daarnaast kan ook zwangerschap een trigger zijn wat oedeem in de benen kan veroorzaken.

Therapie
De huidtherapeut kan een goede therapeutische kous aanmeten, die speciaal bij u past. Meestal is het aanmeten van een therapeutische elastische kous de nazorg van oedeemtherapie. Maar soms wordt een therapeutische elastische kous ook preventief aangemeten. Bijvoorbeeld bij spataders of vermoeide benen. Hiervoor zijn tegenwoordig erg moderne kousen op de markt, waarbij een mooie dunne kous wordt aangeboden in verschillende trendkleuren. De meeste zorgverzekeraars vergoeden 2 paar kousen per kalenderjaar met een verwijzing van een huisarts of specialist.

Heeft u meer vragen over het aanmeten van therapeutische elastische kousen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.