Gediplomeerd Huidtherapeut

Merlijn Roex van der Aa

Mijn naam is Merlijn Roex van der Aa en ik ben sinds 2008 erkend en gediplomeerd huid- en oedeemtherapeut. Na mijn HAVO te hebben afgerond ben ik opzoek gegaan naar een vervolgopleiding die helemaal bij mij paste. Mijn doel om met mensen te werken, waarbij ik hen op paramedische wijze te hulp kan zijn vond ik in de vervolg opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht. In dit vak zie ik zo veel verschillende mensen, met zoveel verschillende grote of kleine (huid-)problemen dat het mij elke keer opnieuw weer een goed gevoel geeft wanneer ik mensen hierbij kan helpen.

Ervaring
Ik heb veel ervaring opgedaan bij diverse stages (in binnen- en buitenland) en waarnemingen bij andere huidtherapeutische praktijken. Daarnaast heb ik veel van mijn ervaring opgedaan in de praktijk Huid- en oedeemtherapie Wijchen/Grave/Nijmegen, waar ik bijna 10 jaar werkzaam ben geweest. In deze praktijk heb ik altijd samengewerkt met een aantal collega’s waaronder een huidtherapeut die al meer dan 25 jaar in het vak zit. In 2011 ben ik gestart met mijn eigen praktijk in Oss. Het was voor mij tijd om op eigen benen te staan en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Huid- en oedeemtherapie is nog een vrij nieuw beroep en daarom nog niet algemeen bekend bij de mensen. Dit is jammer omdat wij veel mensen goed kunnen helpen. Ik vind het belangrijk dat vooral de patiënt op de eerste plaats wordt gezet en een persoonlijk, op maat gemaakt, behandelplan krijgt opgesteld. Daarnaast streef ik er naar dat de kwaliteit van de behandeling zo hoog mogelijk is. Dit probeer ik mede te bewerkstelligen door met goede apparatuur en producten te werken die de behandelingen ondersteunen.

Wat klanten zeggen

Klantervaringen

Gediplomeerd Huidtherapeut

Laura van der Wal

Sinds november 2018 ben ik werkzaam als huidtherapeut bij Huid en oedeemtherapie Oss. In de zomer van 2018 heb ik de studie HBO Huidtherapie in Utrecht afgerond, en ben daarna bij Merlijn aan de slag gegaan. Hier werk ik momenteel al weer een aantal jaar met veel plezier.

Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen, er achter te komen waar klachten vandaan komen en deze zo goed als mogelijk te verminderen. Daarbij vind ik het belangrijk een luisterend oor te kunnen bieden.