Huidadvies
Huidadvies

Oorzaak
Er zijn natuurlijk tientallen externe en interne factoren te noemen waardoor een huid geen goede conditie heeft. Vaak is het een opeenstapeling van routine handelingen die worden uitgevoerd in het dagelijks leven. Denk hierbij aan het (veelvuldig) wassen van de handen. Door het gebruik van zeep wordt de beschermlaag van de huid weggewassen waardoor de huid sterk kan uitdrogen. Daarnaast is het gebruik van water op zich zelf ook een oorzaak wat de huid kan uitdrogen. Andere voorbeelden waardoor de huid zijn goede conditie verliest zijn; agressieve middelen op de huid gebruiken, chemotherapie, bestralingstherapie, zonlicht, guur weer, hormoonhuishouding, puberteit enz.

Therapie
Voor verschillende factoren zijn goede therapie├źn te verkrijgen, waarbij een huidtherapeut u goed kan helpen. Maar de basis van het verbeteren van de huidconditie begint bij een goed huidadvies. De huidtherapeut is gespecialiseerd in het analyseren van de huid. Dat gedaan te hebben heeft de huidtherapeut een brede kennis aan huidverzorgingadviezen wat gecombineerd wordt met de juiste producten speciaal geselecteerd voor uw specifieke huid. Dit vormt de basis van elke huidtherapeutische behandeling.

Productlijn
De productlijn die ik in de praktijk gebruik is Louis Widmer. Louis Widmer is een dermatologisch merk wat kwaliteit en werkzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit betekent dus ook dat veel Dermatologen met deze productlijn werken. De producten van Louis Widmer bevatten niet alleen de juiste werkzame stoffen maar Louis Widmer zorgt er ook voor dat deze werkzame stoffen in een goede hoeveelheid, op de juiste plaats in de huid terecht komt. Dit is minstens zo belangrijk en een groot verschil met andere (cosmetische) merken. Daarnaast hebben ze verschillende huidlijnen voor verschillende huidtypes zoals voor de normale huid, de gemengde/ vette huid, de droge tot zeer droge huid en de gevoelige huid. Op deze manier is er een brede keuze waardoor er zo specifiek mogelijke keuze kan worden gemaakt voor uw huid. Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen overgevoelig reageren op parfum en andere stoffen (bijvoorbeeld parabenen). De producten van Louis Widmer zijn daarom allemaal met en zonder parfum te verkrijgen en parabenen-vrij. Op deze manier zijn zelfs de gevoeligste huidtypes bij deze productlijn op de goede plaats.

Heeft u meer vragen over productadvies neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.