Chemische Peeling
Glycolzuurpeeling

Oorzaak / Indicaties
Een chemische peeling kan bij verschillende indicaties (huidproblemen) ingezet worden zoals:Therapie / Werking
De chemischepeeling heeft een viervoudige werking op de huid:

Peelings van DermaQuest
De peelings van DermaQuest bestaan uit verschillende peelings. Uniek aan deze peelings is de variatie in sterkten en werkzame stoffen, die optimaal resultaat mogelijk maken op het gebied van: anti-aging, acne, grove poriën, pigmentatie en (acne) littekens. De peelings van DermaQuest bestaan allemaal uit een combinatie van verschillende ingrediënten, met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Door de verschillende ingrediënten in te zetten kunnen huidproblemen effectief en efficiënt worden aangepakt. Doordat de Stem Cell Technology een sneller herstel van de huid stimuleert is er, in vergelijking met andere peelings van dezelfde sterkte, een relatief korte herstelperiode.

Primery Pumpkin Resurfacer + Power Pumpkin Resurfacer
De Primery Pumpkin Resurfacer werkt onder andere op basis van pompoen enzymen. Deze enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen in de opperhuid. Tevens werkt het als één van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. De Alpha Hydroxy zuren en Beta Hydroxy zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt. De Primery Pumpkin Resurfacer is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij: Anti-aging, Acne en Pigmentatie.

Mango Bright Resurfacer
De Mango Bright Resurfacer werkt op basis van melkzuur. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling is dan ook uitermate geschikt voor donkere huidtypen. De Mango Bright Resurfacer is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij: Pigmentatie en een Gevoelige huid.

Modified Jessner
Deze DermaQuest peeling is uitermate geschikt voor milde tot zeer ernstige acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen of is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype. Dit type peel verbetert de algehele kwaliteit van de huid. De Modified Jessener kan worden ingezet bij: Alle vormen van acne, Anti-aging en Diepere pigmentatie.

TCA/Salicylic Peel
Trichlorazijnzuur (TCA) is een organisch zuur. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en werkt mede door het huidoppervlak te egaliseren. Nadat de huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit. De Mineral TCA Rebuilder kan worden ingezet bij: (acne) littekens, Anti-aging, Diepere pigmentatie, Grove poriën.

Kuurvorm
Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere DermaQuest peelings te ondergaan. Afhankelijk van het type peeling en de huidklacht(en) worden gemiddeld 3 tot 6 peelings aangeraden. Het aantal weken tussen iedere peeling kan variëren van 2 tot 3 weken. Tijdens de behandeling Voorafgaand aan de peeling wordt de huid gereinigd en ontvet zodat de peeling goed opgenomen kan worden door de huid. Na de reiniging wordt de peeling aangebracht. U kunt, afhankelijk van de sterkte van de peeling, een lichte tot intense prikkeling van de huid ervaren. Zodra de inwerktijd van de peeling is verstreken wordt deze, indien nodig, geneutraliseerd. Om uw huid voldoende bescherming te bieden tegen UV straling, wordt ter afsluiting van de behandeling een anti-zonnebrandcrème of anti-zonnebrandpoeder aangebracht. Na de behandeling De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. Na een TCA/Salicylic of Jessner peeling kan in de navolgende 7 dagen de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkere kleur. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan zo’n 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste.

Heeft u meer vragen over chemische peelings neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.