Alles over

Chemische Peeling

Een chemische peeling kan bij verschillende indicaties (huidproblemen) ingezet worden zoals. De chemischepeeling heeft een viervoudige werking op de huid; Een hydraterende werking, Keratolytische werking, Exfolierende werking, Anti-oxidante werking.

Oorzaak / Indicaties
Een chemische peeling kan bij verschillende indicaties (huidproblemen) ingezet worden zoals:

 • Acné littekens
 • Acné Rosacea of couperose
 • Vette huid
 • Huidverbetering
 • Grove poriën
 • Verouderde huid (reliëf verschil)
 • Rokershuid
 • Hyperpigmentatie (overmatige pigmentatie na bijvoorbeeld een wondje, zwangerschap of zonlicht)

Therapie / Werking
De chemischepeeling heeft een viervoudige werking op de huid:

 • Een hydraterende werking:
  de chemische peeling verhoogt de waterbindende capaciteit in de hoornlaag zodat de huid in staat is meer vocht vast te houden. Dit zal de soepelheid van de huid en de huidstructuur verbeteren.
 • Keratolytische werking:
  hiermee wordt bedoeld dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. De celvernieuwing in de bovenste huidlaag wordt gestimuleerd en wordt dunner. De huid zal minder verstoppen door talg wat weer minder ontstekingen geeft bij acne.
 • Exfolierende werking:
  het afstoten van de bovenste huicellen.
 • Anti-oxidante werking:
  hiermee wordt bedoeld dat de chemische peeling een ontstekingsremmende werking heeft.

Peelings van DermaQuest
De peelings van DermaQuest bestaan uit verschillende peelings. Uniek aan deze peelings is de variatie in sterkten en werkzame stoffen, die optimaal resultaat mogelijk maken op het gebied van: anti-aging, acne, grove poriën, pigmentatie en (acne) littekens. De peelings van DermaQuest bestaan allemaal uit een combinatie van verschillende ingrediënten, met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Door de verschillende ingrediënten in te zetten kunnen huidproblemen effectief en efficiënt worden aangepakt. Doordat de Stem Cell Technology een sneller herstel van de huid stimuleert is er, in vergelijking met andere peelings van dezelfde sterkte, een relatief korte herstelperiode.

Primery Pumpkin Resurfacer + Power Pumpkin Resurfacer
De Primery Pumpkin Resurfacer werkt onder andere op basis van pompoen enzymen. Deze enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen in de opperhuid. Tevens werkt het als één van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. De Alpha Hydroxy zuren en Beta Hydroxy zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt. De Primery Pumpkin Resurfacer is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij: Anti-aging, Acne en Pigmentatie.

Mango Bright Resurfacer
De Mango Bright Resurfacer werkt op basis van melkzuur. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling is dan ook uitermate geschikt voor donkere huidtypen. De Mango Bright Resurfacer is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij: Pigmentatie en een Gevoelige huid.

Enerpeel, de nieuwste manier van peelen
Enerpeel heeft een nieuwe gepatenteerde technologie ontwikkeld waarbij de peeling op een homogene manier door de huid wordt opgenomen, waardoor er minder oppervlakkig huidtrauma veroorzaakt en vooral effectiever is in diepere huidlagen. De kern van de Enerpeel technologie is de carriermolecuul Dimethyl Isosorbide. Deze molecuul maakt het mogelijk zowel de polaire en apolaire huidstructuren te doordringen wat een homogene absorptie van het zuur tot gevolg heeft ten opzichte van een peeling in een standaard wat solutie. Daarnaast zorgt de carriermolecuul ervoor dat de zuurprotonen met grotere hoeveelheden water in contact komen en neemt de bewegingssnelheid toe. Hoe dieper de huidlaag is dat te hoger het percentage water. De toenemende bewegingssnelheid zorgt ervoor dat het zuur de gewenste gecontroleerde schade in de huid aanbrengt die vernieuwing van de epidermis én hermodelering van de dermis mogelijk maakt.

Het voordeel van deze nieuwe manier van peeling is dat er veel minder down time is. De hersteltijd van de huid is minimaal. Voorheen zou je bij diepe peels enorm gaan vervellen. Bij enerpeel is dit dus niet of nauwelijks, maar met hetzelfde of misschien nog beter resultaat.

Er zijn verschillende peels beschikbaar. Elk gebaseerd om een specifiek huidprobleem.

Kuurvorm
Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere DermaQuest peelings te ondergaan. Afhankelijk van het type peeling en de huidklacht(en) worden gemiddeld 3 tot 6 peelings aangeraden. Het aantal weken tussen iedere peeling kan variëren van 2 tot 4 weken. Tijdens de behandeling Voorafgaand aan de peeling wordt de huid gereinigd en ontvet zodat de peeling goed opgenomen kan worden door de huid. Na de reiniging wordt de peeling aangebracht. U kunt, afhankelijk van de sterkte van de peeling, een lichte tot intense prikkeling van de huid ervaren. Zodra de inwerktijd van de peeling is verstreken wordt deze, indien nodig, geneutraliseerd. Om uw huid voldoende bescherming te bieden tegen UV straling, wordt ter afsluiting van de behandeling een anti-zonnebrandcrème of anti-zonnebrandpoeder aangebracht. Na de behandeling De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. In sommige gevallen kan de huid in de navolgende 7 dagen strak aanvoelen en veranderen in een donkere kleur. Ook kan 2 tot 7 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan zo’n 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste.

Thuis producten
Om zo hoog mogelijk resultaat uit de behandeling te behalen zal uw huidtherapeut altijd thuisproducten adviseren. Het gebruik van thuisproducten kun je ongeveer zien als 50% van de totale behandeling. Daarnaast is het bij deze behandelingen ontzettend belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Dus bij diepere peels kunnen we zelfs uw huid niet behandelen zodat dat we weten dat u de goede thuisproducten gebruikt.

Heeft u meer vragen over chemische peelings neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.