Alles over

Laser ontharen

Heeft u last van overbeharing of wilt u definitief van die terugkerende haren af? Dan kunt u bij ons terecht voor een laser behandeling.

Oorzaak ongewenste haargroei
Er zijn twee verschillende vormen van overbeharing: Hypertrichose en hirsutisme. Meestal komen ze afzonderlijk voor, maar soms ook gecombineerd.

Hypertrichose is een overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al meer haargroei plaats vind. Haren op de armen, benen en romp kunnen langer worden en in aantal toenemen. Hypertrichose kan bij mannen als bij vrouwen voorkomen, en ontstaat meestal in de puberteit.
Hirsutisme kan bij vrouwen voorkomen waarbij de haargroei toeneemt op plaatsen waarbij normaal gesproken alleen mannen haren ontwikkelen. Er ontstaat hier dan veel en dikker haar terwijl er normaal gesproken donsharen moeten zitten zoals: op de bovenlip, op de wangen of kin en hals, rond de tepel, op de borst en de rug. Vaak is op de rest van het lichaam de haargroei meer dan "normaal".

Hoe werkt laserontharing?
Laserontharing is het definitief vernietigen van de voedingsbodem van de haar door middel van warmte. De laserstraal geeft warmte af in het te behandelen oppervlak. Deze warmte wordt geabsorbeerd door het pigment in de haar. De haar wordt warm en geeft deze warmte af aan het follikel, waardoor de cellen van het follikel worden vernietigd, zowel langs de zijde als aan de voedingsbodem van de haar. De verkoolde haar wordt door het lichaam naar buiten gewerkt en het follikel wordt door het lichaam opgeruimd. Na zes weken zal de ruimte van het follikel opgevuld zijn met collageen.

Laserontharing bestaat nu alweer een aantal jaren. In deze jaren zijn er flinke verbeteringen getroffen aan de apparatuur die hiervoor gebruikt wordt. Veel apparaten hebben een FCA approval for hair removal. Dit zegt niets over de tijd van geen haar hebben, elk apparaat kan een tijdelijke haarverwijdering bewerkstelligen.

Candela GenleMax Pro
Bij Huidtherapie Oss maken we gebruik van de Candela GentleMax Pro. De GenleMax Pro is De Gouden Standaard op het gebied van Laser Ontharing.

Wil je meer informatie over de GentleMax Pro? Klik dan hier voor onze GentleMax Pro informatiepagina. Hierop vind je alle informatie over de werking van deze ontharingslaser en de voordelen waardoor deze garant staat voor het allerbeste resultaat.

Verschil met lichttherapie
Bij IPL-systemen wordt gebruik gemaakt van een lichtbron (een zogenaamde xenonlamp). Het nadeel van een lamp is dat deze slijt en dat de energieopbrengst niet stabiel is gedurende de levensloop van de lamp. Daarnaast varieert de golflengte sterk waardoor er een lagere concentratie van energie op de goede plek komt (in het haarzakje). Hierdoor is de effectiviteit van de behandeling lager is en dus de kwaliteit lager is. Verder moet de lamp na een bepaalde tijd vervangen worden, maar dit wordt in de praktijk vaak veelvuldig te laat gedaan, wat ten koste gaat van het permanente karakter van de ontharingsbehandeling. Daarnaast heeft een IPL-apparaat vaak geen gekoelde kop. De reden dat deze apparaten veel worden gebruikt in praktijk is omdat de aanschaf waarde veel lager is dan van een laserapparaat. Bekende IPL-systemen zijn o.a.: Ellipse, Quantum, Plasmalite, Aurora ELOS.

Ontharen doet u bij een specialist
Onlangs heeft het consumenten programma TROS radar uitgebreid aandacht besteed aan het ontharen door middel van lichttherapie. Wij raden het iedereen aan om aandachtig naar het filmpje te kijken om zo zelf ook de voordelen van laserontharing te zien. In de praktijk van Huidtherapie Oss werken alleen gediplomeerde huidtherapeuten die gespecialiseerd zijn in verschillende ontharings methodieken.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar
Lasertherapie zit in het aanvullend pakket van veel zorgverzekeraars en wordt dan ook vaak vergoed.

Heeft u meer vragen over laserontharing neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.